The effect of the forest in the office was created by architects from Amsterdam

0

The Dutch architecture firm Benthem Crouwel Architects has reconstructed an abandoned office building in the south of Amsterdam, turning it into the headquarters of the charity lottery company Goede Doelen Loterijen . Employees of the latter took part in decorating the space.

Goede Doelen Loterijen permanently employs about 600 people in offices that until recently were located in different parts of the city. The company decided to unite them under one roof, and the architects, as a kind of team building before moving under a common roof, to involve them in the process of developing the office design: at open meetings, employees shared their wishes and suggestions for arranging the workspace. For example, the idea of ​​creating a central atrium, which is decorated with glass panels stylized as Mediterranean facades and balconies, appeared. At the same time, graphic drawings made by employees during seminars are applied to the glass.

The building itself is a rectangular glass volume four stories high, covered with a large perforated roof, which is the main added element to the existing structure. The roof, made of hundreds of diamond-shaped aluminum panels, is supported by six thin tree-shaped pillars.

The natural theme has been continued with a large green roof, which houses the favorite plants of the lottery employees. The extensive roof enters into a visual dialogue with the neighboring buildings and trees planted along the entire perimeter of the building. The roof is equipped with 949 solar panels, as well as a rainwater collection and treatment system, which is used for watering trees and for technical purposes.

Benthem Crouwel Architects' ecological approach to design is evident in the choice of materials. For example, the architects used fragments of previously dismantled parts of the building, and all new elements are made of materials that can be reused for further reconstruction.

Leave A Reply

Your email address will not be published.